Ana Vidovic

Ana Vidovic posseeix un talent que la situa en l’elit dels guitarristes si no dels músics del món. Vidovic ha fet més de mil actuacions públiques des que va pujar a l’escenari per primera vegada el 1988. La seva carrera internacional inclou recitals a Nova York, Londres, París, Viena, Salzburg, Roma, Budapest, Varsòvia, Tel Aviv, Oslo, Copenhaguen, Toronto, Baltimore, SanFrancisco, Houston, Austin, Dallas, entre d’altres.

www.anavidovic.com

ConcertAna Vidovic ha guanyat un nombre impressionant de premis i concursos internacionals, inclosos primers premis en el Concurs Internacional Albert Augustine de Bath, Anglaterra, el concurs Fernando Sor de Roma, Itàlia i el concurs de Francisco Tarrega a Benicasim, Espanya. Altres premis destacats són el concurs Eurovision per a joves artistes, el concurs de Mauro Giuliani a Itàlia, Printemps de la Guitare a Bèlgica i les audicions internacionals de joves concerts artistes a Nova York. A Croàcia, el guitarrista ha actuat amb els solistes de Zagreb i l’Orquestra Filharmònica de Zagreb i amb l’Orquestra Simfònica de la ràdio i la televisió croates, a més d’haver participat en tres documentals televisius de l’eminent director de cinema croat Petar Krelja.

Ana Vidovic prové de la petita ciutat de Karlovac, a prop de Zagreb, Croàcia, i va començar a tocar la guitarra als 5 anys i als 7 anys havia fet la seva primera actuació pública. Als 11 anys actuava internacionalment, i als 13 va esdevenir l’estudiant més jove per assistir a la prestigiosa Acadèmia Nacional de Música a Zagreb, on va estudiar amb el professor Istvan Romer. La reputació d’Ana a Europa va comportar una invitació a estudiar amb Manuel Barrueco al Conservatori Peabody on es va graduar el 2005.