ANABEL MONTESINOS

Anabel Montesinos, la guanyadora més jove (a l’edat de 17 anys) del Concurs Internacional de Guitarra Francisco Tárrega, és actualment una figura líder de la guitarra clàssica a tot el món.

Concert:


Com a guanyadora de més de deu primers premis en importants concursos de guitarra, tals com el com Michele Pittaluga i cita di Alessandria, a Itàlia, Julián Arcas, a Espanya, o el Raifeisenwettbewerb a Salzburg, Àustria, entre d’altres.

Anabel Montesinos ha realitzat concerts per tot el món, va debutar al Carnegie Hall el 2011, ha tocat el Concert d’Aranjuez de J. Rodrigo els Concerts a l’aire lliure de Potsdam, Berlín, per a més de 4000 persones, i ha actuat amb orquestres com la Filharmònica de Torí, Itàlia, Orquestra Simfònica Simón Bolívar, Veneçuela, Filharmònica d’Oulu, Finlàndia, Filharmònica de l’Havana, Cuba, Filharmònica de Moscou, Rússia, etc.

És ciutadana d’honor de la ciutat de Solero, a Itàlia. El 2011 va guanyar el «Premi Chitarra D’Oro» com a jove talent prometedor i reconeixement de les seves activitats artístiques, al Convegno Internazionale di Chitarra, a Alessandria.

Montesinos ha gravat per al segell Naxos i el seu primer CD va ser escollit per a British Airways com a part del programa musical de vols intercontinentals. La premsa internacional ha elogiat els seus àlbums destacant la bellesa, la frescor i el virtuosisme de les interpretacions. Ha compartit cartell de concerts amb Paco de Lucía, presentant «l’altra cara de la música espanyola» amb un èxit rotund.