CAMERATA VENEZIA – VIVALDI 4 SEASONS

Joia de la música barroca, els concerts de Les quatre estacions són les peces més universals d’Antonio Vivaldi !!!


ConcertsJordi Montoliu (violí), Carlota Novell (violí), Oscar Vilaprinyó (violí) Sergi Miró (viola), Ignasi Prunés (cello) i Gil Lladó (clave) formen Camerata Venezia, formació especialitzada en música barroca, especialment obres d’Antonio Vivaldi. Joia celebèrrima de la música barroca, els concerts de Les quatre estacions són les peces més universals d’Antonio Vivaldi i de la seva època.

Publicats a Amsterdam dins de la col·lecció Il cimento dell’armonia i dell’inventione Op. 8, cadascun d’aquests quatre concerts per a instruments de corda porta per títol el nom d’una estació de l’any (Primavera – Estiu – Tardor – Hivern)

El conjunt instrumental es compon d’un violí solista, de primers i segons violins, violes, violoncels i contrabaixos, amb el suport del baix continu (clavicèmbal i orgue). Sovint es desprenen dels violins diversos sols que, unint-se al violí principal, formen així l’anomenat concertino del “concert grosso”; amb tot, el violí solista emergeix gairebé sempre sobre la massa de la corda, de manera que s’obté un terme mitjà entre el “concert grosso” i el “concert solístic” sobre l’esquema allegro-adagio-allegro.

A la bellesa de l’obra contribueix granment l’opulència i la vitalitat rítmiques, sobretot a les parts del violí solista que campegen també en l’element descriptiu i virtuosista, revelant una vegada més en el seu autor el profund i genial coneixement de l’instrument.

A cada concert s’anteposa un “Soneto demostratiu” per a il·lustració de les imatges evocades a la música.