Celil Refik Kaya

Celil és un dels millors guitarristes de la seva generació, d’ascendència turca però resident als EUA, ha guanyat un dels millors concursos del món com és el de la Guitar Foundation of America (GFA) el 2012.
El 2017 va ser guardonat com a millor artista revelació en els premis Donizetti Classical Music Awards(Istanbul). Ha gravat projectes amb prestigioses discogràfiques com Naxos.

www.celilrefikkaya.com

ConcertDes del seu debut als concerts als 6 anys, el doctor Celil Refik Kaya ha rebut repeticions i premis altament promesos per als seus nombrosos èxits a una edat primerenca, sent el més jove que va guanyar el Primer Premi al Concurs Internacional de Guita de JoAnn Falletta amb el búfalo 2012 Filarmònica; premi de concursos internacionals de guitarra com Sofia Bulgària, Naxos Grècia, Viena, Istanbul i arreu dels Estats Units, va destacar guanyador de premis en les millors competicions com 2012 Guitar Foundation of America (GFA), Indiana International Guitar Competititon, Boston Guitar Competition, Texas International Concurs de guitarra, Concurs de corda Schadt i Concurs de guitarra de Philadelphia. El 2017 va ser guardonat amb els premis Donizetti de música clàssica d’Istanbul amb el premi “Premi jove músic de l’any”.

El primer enregistrament del doctor Kaya, Jorge Morel Guitar Music, ha estat reconegut per l’American Record Guide, ja que “les actuacions són perfectes; no intenta fer que la música sigui més que com és, però ell s’adona del veritable cor en aquestes trossos. ” Kaya també ha gravat les obres de Carlo Domeniconi i Agustin Barrios Mangore per a Naxos Records i serà convidada a més projectes en el futur.

El doctor Kaya es presenta com a artista solista i internacional que gira pels Estats Units i Turquia. Com a solista concertista, ha col·laborat amb orquestres professionals com la Filarmònica de Buffalo, la Simfonia de Virgínia, l’Orquestra Simfònica Presidencial a Turquia, la Simfonia de l’estat d’Istanbul, la Simfonia del cap de Hilton, l’Orquestra del Festival de Brevard, la Sinfonietta del Lake Placid, la Simfonia de Bilkent i moltes altres i ha guanyat. el seu gran reconeixement artístic internacional. També ha dirigit moltes masterclasses en festivals i universitats de música de tots els Estats Units i Turquia.

El Dr. Kaya ha presentat les estrenes de concerts de Roberto Sierra (Orquestra Filharmònica de Buffalo), Derwyn Holder (New Jersey Baroque Orchestra), Leonard Handler i Suleyman Alnitemiz (Simfonia de l’Estat d’Istanbul). Com a intèrpret, Kaya treballa estretament amb els grans compositors de la nostra generació, com Lowell Liebermann, Jorge Morel i Roberto Sierra, entre molts altres.

El doctor Kaya va actuar a les sales de concerts i festivals més prestigiosos dels Estats Units, incloent recitals en solitari, actuacions de concert i classes magistrals a la sèrie d’Addario Performance al Carnegie Hall, The Frick Collection Museum de la sèrie NYC Summer Artists, New York Guitar Seminar Festival al Mannes College, el Round Top Festival de Texas, el Festival de Música de Brevard, el Raritan River Music Festival i el Festival Internacional de Música d’Ankara, també hi ha nombroses actuacions de ràdio i concerts a tot Estats Units i Turquia.