David Russell

David Russell està considerat el millor guitarrista del món. Guanyador d’un GRAMMY pel seu CD AIRE LATINO en la categoria de millor solista instrumental de música clàssica. És doctor honoris causa per la Universitat d’Arizona a Tucson el 2014 i va ingressar al Saló de la Fama del Guitar Foundation of Amèrica el 2018. David Russell passa la major part de l’any de gira pel món, apareixent regularment a prestigioses sales d’importants ciutats, com ara Nova York, Londres, Tòquio, Los Angeles, Madrid, entre d’altres.

www.davidrussellguitar.com

ConcertEl guitarrista clàssic David Russell és mundialment reconegut per la seva magnífica musicalitat i la seva inspirada habilitat artística, havent guanyat els més alts elogis de crítica i públic. Com a reconeixement a la seva gran talent i a la seva carrera internacional, el 1997 va ser nomenat Membre de la “Royal Academy of Music” de Londres.

Durant els seus anys d’estudi a la “Royal Academy of Music” de Londres, va guanyar el premi Julian Bream dos anys consecutius. Ha guanyat nombrosos concursos internacionals, entre els quals cal destacar el concurs de guitarra d’Alacant, el concurs José Ramírez de Santiago de Compostel·la, el Andrés Segovia de Palma de Mallorca, el Concurs de guitarra de Benicàssim, així com el premi Francesc Tàrrega.

El públic de tot el món es meravella de la seva genialitat musical i se sent inspirat per la seva captivadora presència a l’escenari. El seu amor per l’instrument ressona a través de la seva interpretació impol·luta i aparentment sense esforç. L’atenció al detall i el seu suggestiu fraseig líric, suggereixen una entesa innata del que cada compositor en particular va intentar aconseguir, aportant a cada obra un sentit d’aventura.

El New York Times va escriure sobre un actuació: “… El Sr. Russell va fer evident el seu mestratge, sense desviar-se mai d’una interpretació que col·loca els valors musicals per sobre de la mera exhibició. Va ser aparent per al públic al llarg del recital que el Sr. Russell posseeix un talent d’extraordinària dimensió.

Andrés Segovia va escriure després d’escoltar-l’ho a Londres: “Les meves felicitacions per la teva musicalitat i la teva tècnica guitarrística”.