DONES “ESPECTACLE PICTORIC-MUSICAL”

“Silvia Nogales (Guitarra) i JOMA (Artista plàsctic) presenten l’espectacle DONES: Un concert per visibilitzar l’obra de grans compositores i el paper de la dona en el mon!!!”


ConcertsEl projecte pretén fer un recorregut a través de la situació de diferents dones de 5 països, mitjançant la mirada musical de reconegudes compositores de diferents parts de món. Vivim en un segle on s’han donat grans passos cap a la visibilització de la dona a diferents nivells.

El moviment feminista de segle XXI recolzat per altres com el #metoo iniciat als EUA, ha denunciat abusos soferts per dones en el món de la cultura. Aquestes protestes són punts d’inflexió en la història recent per a la consecució de la igualtat entre homes i dones. Amb aquest projecte proposem interpretar una sèrie d’obres musicals contrastants que es convertiran, en temps real, en relats pictòrics i visuals de la mà del reconegut artista català JOMA i de la també reconeguda guitarrista, establerta a Barcelona, Silvia Nogales Barris.

L’artista Josep Maria Rius Origosa (JOMA) i la guitarrista Silvia Nogales van formar un duo el 2020 amb l’espectacle de la guitarrista anomenat Altamira Ancestral i Màgica. El projecte de Nogales va ser premiat pel Ministeri de Cultura el 2018 i seleccionat entre més de 30 propostes en el Concert Internacional de Gemona per ser realitzat en les Coves de Pradis (Itàlia). En aquesta ocasió Silvia Nogales idea sota la producció de Mediterranean Guitar Festival un concert per visibilitzar l’obra de grans compositores i el paper de les dones en el món. Tots dos creen un concert pictòric amb dibuixos en directe, que sorgiran del constant diàleg amb la música trenant una història.

Els dibuixos en viu, es van transformant davant el públic arribant a crear ‘animacions en temps real’. La música estarà formada per obres de compositores d’envergadura, com la guanyadora de quatre Grammys Claudia Montero, la nominada als grammy Clarice Assad, la pianista tarragonina Maria Parra, entre d’altres.

Algunes de les obres seran estrenes i estaran especialment creades per a l’ocasió com és el cas de la peça de la compositora Maria Parra