Giorgos Tabakis

El nou treball del guitarrista/compositor Giorgos Tabakis titulat “hEre nOw theN” ( Efkrassis Productions 2021) per a guitarra solista de 8 cordes, recull la seva visió personal de la guitarra moderna, presentant un conjunt de composicions i improvisacions que se centren en l’enfocament més ampli de la música moderna, assimilant elements i tendències de la música clàssica moderna, el jazz modern, l’avantguarda, la música progressiva, amb el so grec sovint present tant melòdic com rítmicament donant un resultat fresc i distintiu.

www.giorgostabakis.com

ConcertVa entrar en contacte amb la música als 10 anys, quan va conèixer el guitarrista-compositor Kostas Eliades amb qui va iniciar i completar els seus estudis de guitarra clàssica.

Amb anys d’aprenentatge pel reconegut compositor / guitarrista i improvisador Andreas Georgiou, se li va ensenyar guitarra de jazz, harmonia jazzística, teoria musical avançada, improvisació, anàlisi de formes i estructures musicals, enfocaments de composició, etc. Durant el seu aprenentatge, va rebre un ampli aprenentatge. ventall de coneixements, estimulació i orientació sobre l’estètica i la filosofia de la música.

Mentre estudiava guitarra, també va experimentar amb instruments de corda i vent de diversos països, com ara sitar, sarod, didgeridoo, trompa tibetana, etc. Durant el mateix període va estudiar piano clàssic amb la pianista i soprano Konstantina Mantziari.

El seu principal interès per tocar la guitarra rau tant en el seu enfocament polifònic –com a instrument harmònic important en conjunts de música contemporània sobre/sobre els quals es creen composicions i improvisacions– com en el seu paper en solitari. Des del 2007, ha estat experimentant amb maneres alternatives de tocar/interpretar amb guitarres de 7 cordes, creant un estil artístic íntim.

A través de l’instrument especial GT 8 string MOOV guitar, fet per George Behlivanoglou, revela un món artístic ric en idees i tècniques de guitarra que ofereixen comoditat i espai a la música i als paisatges sonors que es creen.

La direcció estètica de les seves composicions se situa en els camps més amplis del jazz europeu contemporani.

Col·labora amb músics de l’àmbit més ampli del jazz i la música creativa, participant en diferents projectes, concerts i enregistraments. També ha composat música per a videoart, documentals de fotografia artística, teatre i espectacles de dansa contemporània.