Jorge de la Cruz

“Directament desde Perú, Jorge de la Cruz ens porta les millors melodies de la guitarra española”

Concert:


Llicenciat en Arts musicals a la Universitat Nacional de les Arts (UNA-Argentina) amb especialització en guitarra, on va estudiar amb el Mtro. Javier Bravo. Es troba estudiant el Màster de Música Clàssica i Contemporània al Conservatori Liceu (Barcelona), a la catedra del Mtro. Guillem Pérez-Quer.

Ha tocat a diverses sales d’Argentina, Uruguai, Perú, Brasil, França, Espanya i Brasil tals com la Usina de l’Art, el Centre Cultural Kirchner, Teatre Guaraní, entre d’altres. Ha estrenat obres dels compositors Javier Bravo, Fernando Rovetta, William Lentz, Huayma Tulian, entre d’altres, per a guitarra sola, així com a membre d’assemblatges de cambra. Va interpretar com a solista el concert a Re Mayor per a guitarra i orquestra de cordes Rv. 93, i el Rv. 532 per a dues mandolines (guitarres) i orquestra d’Antonio Vivaldi al costat de l’orquestra Amadeus, sota la direcció d’Alfredo Corral. Ha participat a l’assemblatge de música contemporània de Santiago Santero. Forma part de l?orquestra de guitarres de Barcelona dirigida per Sergi Vicente.

Va rebre el segon premi del I Concurs de Guitarra dels Pirineus (Andorra La Vella, 2021), tercer premi al Concurs Eduardo Fabini (Uruguai, 2017) segon premi al I Concurs de Guitarra DAMUS – DIMA (Buenos Aires, 2016). Com a membre en assemblatges de música de cambra va obtenir el primer premi al II Concurs Nacional de Música de Cambra del DAMUS (2015).

Primer premi al concurs d’ensamble de guitarres al concurs internacional Eduardo Fabini (2017). Va ser seleccionat al concurs de Bars Notables de Buenos Aires per participar en el cicle de concerts als Bars Notables (2019). El 2017 va ser seleccionat per l’INAMU per a un subsidi regional amb què va gravar el disc “Juryo” de música per a dues guitarres hispanoamericana per a dues guitarres. Va participar com a alumne actiu a classes magistrals amb Pablo Márquez, Àlex Garrobé, Jordi Mora, Eduardo Fernandez, Paulo Inda, Anabel Montesinos, Carlos Perez, Daniel Wolf, Stanimir Todorov, entre d’altres.