L’ART DE LA REVOLUCIÓ TRIO

El trio compost per Laura Martínez (veu), Jordi Montoliu (violí) i Gil Lladó (clave) ofereix un programa que va de Monteverdi a Bach i que ens fa viatjar entre els dos extrems del període barroc europeu on es van viure dues grans revolucions que van canviar per sempre més la música.


Concerts


El programa de l’Art de la Revolució ens fa viatjar entre els dos extrems del període barroc europeu on es van viure dues grans revolucions que van canviar per sempre més la música com l’entenem avui en dia. De Monteverdi a Bach, partint de l’italià que va revolucionar la música vocal i va crear el concepte de l’òpera moderna fins a l’alemany que va canviar de forma definitiva i fins a l’eternitat el concepte de música en sí mateix. Les obres que composen aquest viatge ens permetran apreciar com les formes, estils i estètiques van anar evolucionant entre aquests dos genis irrepetibles i admirar-nos de l’art de revolucionar-ho tot i per sempre.


Laura Martínez (veu) És titulada al Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga (ESMUC – UAB) sota la supervisió de Marta Almajano, i va ser becada el 2017 per la Fondatione Cini (Venècia) amb el professor Benjamin Bagby. La seva trajectòria com a solista està vinculada a agrupacions de gran reconeixement com, Accademia d’Arcadia (Alessandra Rossi), La Chimera, (Eduardo Egüez), La Gran Chapelle (Albert Recasens), entre d’altres. Ha realitzat produccions discogràfiques com a solista com “Antonio Soler: Obra vocal” i “Carlos Patiño: música sacra per a la cort”, amb La Grande Chapelle; Celesti fiori – Motetti i Laetatus sum – Vesper Psalms amb Accademia d´Arcadia; “Saffo Novella” amb Dolce Rima, així com produccions discogràfiques com a corista com “Cum Silentio” amb el Cor Cererols, i “El Cant de la Sibil·la” amb el Cor de Cambra Francesc Valls, amb qui canta des del 2017. També és solista del cor Gioia Cantar de Montreaux, Suïssa, des del 2014.


Jordi Montoliu (violí) Nascut a Badalona, va estudiar al conservatori de la ciutat amb el mestre Jordi Cervelló. Posteriorment va completar els estudis de violí a Holanda amb Emmy Verhey, Chris Duindam i Eeva Koskinen. També ha estudiat violí barroc amb Emilio Moreno a Barcelona. Ha tocat en diverses ocasions de solista, destacant el concert en mi menor de Mendelssohn (Utecht 1999), diversos concerts de Bach amb diferents orquestres o les quatre estacions de Vivaldi. Ha format part de molts grups de cambra, des de duos, fins a quintets oferint concerts arreu així com també ha col·laborat amb les millors orquestres del país (OBC, Liceu, Vallès, Julià Carbonell de Lleida, cambra de Granollers, etc). Interessat també en el món de la direcció, es va graduar a l’ESMUC en aquesta disciplina i dirigeix diverses formacions


Gil Lladó (clave) Estudia clavicèmbal i baix continu amb Albert Romaní a Barcelona i completa els seus estudis a Lió amb Françoise Lengellé, professora del Conservatoire National Supérieur de Lyon. Ha rebut classes de clavecinistes com Richard Egarr, Guido Morini, Blandine Verlet o Olivier Baumont, i d’especialistes com Wieland Kuijken, Jordi Savall o Chiara Banchini. Actua periòdicament en diferents punts de l’Estat espanyol, França i Itàlia amb diferents formacions de cambra. Ha coŀlaborat, entre d’altres, amb l’Orquestra Terrassa 48, i la mezzosoprano Mireia Pintó. Ha treballat com a clavecinista acompanyant amb la Capella Reial de Catalunya de Jordi Savall, i pel l’Acadèmia Europea del Festival d’Aix en Provence de Leonardo García-Alarcón. Ha enregistrat pel programa “Nydia” de TVC/TV3.