MARIA CAMAHORT

Guanyadora de diversos premis de composició, la Maria ens ofereix un viatge musical format per obres que l’han influenciat, composicions pròpies i alguna altra sorpresa.


ConcertsAmb els seus projectes propis i d’altres col.laboracions, Maria ha actuat en sales de concerts nacionals i internacionals: Londres, París, Sant Petersburg, Moscú, Barcelona, Madrid, Edimburg, Brusel.les, Varsòvia, Cracòvia, Ciutat de Mèxic, Chicago, Auckand… i participat en festivals com: Festival de Guitarra de Barcelona, City of London Festival, Bath Guitar Festival, London Guitar Festival, Buxton Festival, Kings Place Festival, Edinburgh Guitar Festival, Edinburgh Fringe Festival, Vaults Festival, Chicago Physical Festival, Festival de Teatro Clásico de Almagro, Festival de Teatro Clásico Ciudad de México, Festival de Guitarra Francisco Tárrega, Festival de Guitarra Áureo Herrero, Clásicos en Verano, FIAS Madrid, Mediterranean Guitar Festival, etc.

Va viure a Londres des de 2008 fins 2017, desenvolupant una carrera concertística on la seva faceta com a arranjadora i compositora va ser un element essencial. En 2017 va tornar a Barcelona, ​​on compagina la seva carrera com a instrumentista amb la seva creixent activitat com a compositora. Al 2020 va ser guardonada amb el Segon premi en el I Certamen Llobet de Composició per guitarra, i el Segon premi en el III Concurs Internacional de Composició Maria de Pablos (Fundació Don Juan de Borbón). El passat febrer va estrenar la seva obra per quartet de corda “Nóos”, encàrrec del festival FIAS 2021 (Madrid), i interpretada pel Cuarteto Bauhaus. Recentment ha sigut seleccionada per la Fundació SGAE pels incentius d’estrenes 2020 per l’obra Broken Landscapes, i ha guanyat el primer premi en el IV Concurs Internacional de Maria de Pablos. El seu últim encàrrec és la transcripció per duet de guitarres de l’obra d’Enric Escudé-Cofiner.