Nicolás Acevedo

“Un gran guitarrista Xilè!!!

www.nicolasacevedo.com

Concerts:Comença els seus estudis a l’edat de 11 anys a la Casa de la Cultura de Sant Ramon de la mà de la seva mare, guanyant el seu primer premi als 14 anys. Posteriorment ingressa a la Facultat d’Arts de la Universitat de Xile, sota la formació del destacat mestre Ernesto Quezada, tornant de la seva càtedra amb distinció màxima.

En la seva curta carrera destaquen diversos premis a Xile, Argentina, Veneçuela i Espanya.

Primer premi i Premi especial en l’III Concurs Nacional de Joves Talents a Xile, Pichilemu 2004, Xile.

-Segon Premi VIII Concurs Nacional Liliana Pérez Corey, Santiago, Xile.

Primer premi Concurs i Festival Internacional de Guitarra Clàssica SMBA, Buenos Aires, Argentina.

-Segon Premi (1er permís desert) XIX Festival i Concurs Internacional de Guitarra Clàssica Alirio Díaz, Carora, Veneçuela.

-Primer Premi Certamen Internacional de Guitarra Emili Pujol, Lleida, Espanya.

-Primer premi al Certamen Internacional Guitarres Raimundo “Homenatge a Leo Brouwer”, València, Espanya.

El destacat compositor Leo Brouwer, li ha dedicat una de les seves composicions titulada “Full d’Àlbum: gota d’aigua”, la qual inclourà en el seu primer disc “Sonata”, que preveu sonates Iberoamericanes per a guitarra, on inclou obres de Brouwer, José , Ginastera i obres pròpies.

Ha rebut classes amb destacats mestres com Hopkinson Smith (EUA), Leo Brouwer (Cuba), José Antonio Escobar (Xile), Álvaro Pierri (Uruguai), Tomás Muller-Pering (Alemanya), Román Viazosky (Ucraïna), Carlos Pérez (Xile), Franz Halasz (Alemanya), Marc Socias (Espanya), entre d’altres. S’ha presentat com a solista en diverses sales de Xile, Argentina, Veneçuela, Mèxic, Itàlia, França, EUA i Espanya. En la seva formació, es perfecciona en Direcció d’Orquestra, becat per la FOJI (Fundació d’Orquestres de Xile) estudia amb el Mestre Eduardo Browne (Xile) i Miguel Ángel Gilardi (Argentina), participant a més en seminaris amb Rodolfo Fisher (Xile).

A través de la Beca de la Fundació Guitarra Viva Ernesto Quezada, es titula de el Màster en Interpretació al Conservatori de Liceu, i per mitjà de la beca de el Consell Nacional d’Investigació, Ciències i Tecnologies (CONICYT), atorgada pel Govern de Xile , titulant-se en el Magister en Educació a la Universitat de Barcelona.

Actualment és director i fundador de l’VI Festival i Concurs Internacional de Guitarra Clàssica de Sant Jaume Figs i director titular de l’Orquestra Simfònica de la Granja.