NORA BUSCHMANN

La guardonada guitarrista alemanya realitza una representativa selecció de música guitarrística espanyola i llatinoamericana.


ConcertsUna de les virtuts més grans de la guitarrista Nora Buschmann és submergir-se en la música d’un país i interpretar-la amb el seu gran virtuosisme i lúdica empatia. Densa i intensa, elegant i cultivada, rica en matisos i dinàmica impressionant, amb un patró sonor inigualable, la vetllada promet un viatge fascinant per diferents cultures de les sis cordes d’una guitarra que va arribar des d’Espanya a Sud-amèrica i s’hi va desenvolupar d’una manera molt idiosincràtica.

La guitarrista Nora Buschmann va néixer a Berlín i va rebre la seva formació artística i musical de la Prof. Monika i Jürgen Rost a l’Acadèmia de Música “Franz Liszt” a Weimar. Finançada per la Fundació Kulturfonds per a Joves Artistes, va continuar els seus estudis a la classe de solista de Hubert Käppel a l’Acadèmia de Música de Colònia. Ha guanyat premis a concursos nacionals i internacionals i va rebre una beca del German Music Council.

Als seus programes combina la música de diferents tradicions i regions i així es converteix en ambaixadora cultural musical. Les actuacions com a convidada l’han portat a tots els països musicals importants d’Europa, Turquia i Amèrica del Sud. És convidada a nombrosos festivals de primer nivell, imparteix les seves pròpies classes magistrals i és una cobejada jurat.