OPERA FLAMENCA TRIO

El trio compost per Nuria Martín (violí), Patri García (veu) i Javier Moreno (guitarra) ofereix un espectacle flamenc nou pel seu format i la seva inspiració.


ConcertsEl trio compost per Nuria Martín (violí), Patri García (veu) i Javier Moreno (guitarra) ofereix un espectacle flamenc nou pel seu format i la seva inspiració.


Fa cent anys el flamenc va viure una breu però intensa època que es coneix com a “Òpera Flamenca”. Cantaores i cantaors com Manolo Caracol, la Nena dels Peines o Pepe Marchena van triomfar als escenaris vestint el flamenc de copla, de solejà, de fandango, de guajira i de seguiriya i els artistes barrejaven aquests pals seguint el seu instint creatiu.


El trio Ópera Flamenca beu d’aquella època per presentar un format actualitzat, on els cants s’enllacen els uns amb els altres i peteneres, colombianes, copla i seguiriyas es donen la mà sense que un sigui més flamenc que l’altre. El resultat és una amalgama on cada peça desplega un registre emocional variat, carregat de nostàlgia del flamenc antic, alhora que es revitalitza amb aquesta força creativa sense complexos de l’època de l’Òpera Flamenca.