ORQUESTRA DE GUITARRES DE BARCELONA

“Una de les millors orquestres de guitarres del món, aborda un repertori clàssic espanyol de gran virtuosisme.”


Concert


Més de 25 anys avalen la trajectòria d´aquesta orquestra de guitarres considerada una de les pioneres del món i reconeguda com una de les millors de l´actualitat. L’Orquestra de Guitarres de Barcelona interpreta obres des de compositors barrocs fins a contemporanis, tot i que està especialitzada a la música espanyola.

El seu fundador i director Sergi Vicente va iniciar una experiència pedagògica que, amb el temps, es va convertir en un gran projecte professional, sent pioner en el seu gènere i consolidant-se com a referència per a totes les orquestres de guitarres del darrere. Aquesta original formació orquestral, fruit d’un treball de recerca, adaptació i interpretació constant, ha realitzat més de 700 actuacions, interpretant un ampli repertori que inclou obres de compositors de tots els períodes de la història de la música.

Durant aquests anys, han format part de l’Orquestra més de 150 guitarristes de nombroses nacionalitats. Alguns han desenvolupat una brillant carrera com a solistes i diversos han estat seleccionats per formar part de l’European Guitar and Mandolin Youth Orchestra juntament amb altres músics de tots els països europeus.

A més de tocar a les més prestigioses sales i participar als més rellevants festivals d’Espanya, l’Orquestra ha mantingut sempre un reconeixement i una intensa activitat internacional: el 2000 va participar al Festival Internacional de Guitarra de l’Havana, el 2003 va realitzar una gira per diferents ciutats de Rússia, i el 2009 i 2011 va culminar amb gran èxit dues gires als EUA També són destacables les seves actuacions a Roma, París i Viena i les seves participacions al Festival de Música del Mediterrani el 2008, 2011, 2013, 2014 i 2018.

Amb motiu del seu 15è aniversari es va editar un CD i DVD amb gran acollida comercial, i el 2009 el Mestre Leo Brouwer va dirigir personalment l’Orquestra a l’Auditori de Barcelona. Va ser enregistrat en directe per TV3 i la difusió d’aquest material audiovisual suposa un referent reconegut internacionalment per a totes les formacions de guitarres del món.