Silvia Nogales, presenta SEDA!!

SEDA es un viatge únic i sensorial a través de la història i la música de diferents dones del món


Concert: Ermita de Sant Sebastià, SITGES: 10 de Juny TICKETS

www.silvianogales.com“Les seves mans llisquen per les seves cordes amb el mateix amor i tendresa que les d’una mare acaronant els cabells del seu fill. Hi ha una simbiosi entre ambdues, una comunió, un diàleg que es transmet al públic embolicat en una tremenda sensibilitat i subtilesa. Si us plau, abstenir-se de respirar. “

Juan Carlos Avilés (Periodista, fundador Guia de l’Oci. 20 minuts, carrer 20, telecinco)

Silvia Nogales és una guitarrista diferent, ja que a part de les seves sensibilitat i bell so, tal com descriu en la seva crítica Juan Carlos Avilés, destaca per la seva capacitat per crear recitals i projectes en què el repertori guitarrístic, es fusiona amb altres disciplines artístiques per connectar millor amb l’oient. Això l’ha portat a crear propostes de recital dramatitzat, com les Sis Donzelles de Juan Ramón Jiménez, en la qual pren com a eix inspirador l’obra per a narrador i guitarra Platero i jo del compositor Mario Castelnuovo-Tedesco. L’anterior proposta la realitza al costat de la il·lustradora Laura Ferreiro, i l’actriu Esther Acevedo, amb la qual recorre tota la geografia espanyola, actuant en rellevants festivals com l’Internacional de Guitarra Miquel Llobet (Barcelona), L’Aniversari del Museu de la Guitarra Antonio de Torres (Almeria), o sent convidada per l’històric guitarrer José Luís Romanillos durant la III Setmana de la Música de Sigüenza, entre d’altres.

A més, també va crear el concert per a guitarra i dramatització: Don Quixot, entre la veu i el desig, sent seleccionada per al Cicle del Congrés Internacional pel IV Centenari de la mort de Cervantes, organitzat pel Centre de Documentació Musical de Castella la Manxa i el Ministeri de Cultura.

L’originalitat i creativitat de les seves propostes, així com la qualitat de les seves interpretacions, li ha valgut per ser seleccionada en les dues últimes edicions del projecte MusaE, dependent del Ministeri de Cultura i coordinat per Fundació Eutherpe i Joventuts Musicals respectivament. També en la seva faceta solista, ha estat seleccionada per participar en Festivals com l’Internacional de Música de Piantón (Astúries), Festival Internacional de Música de Nàquera (València), Cicle Iberoamericà (Museu Amèrica), Museu Sefardí (Toledo), Cicles de la Fundació Eutherpe, entre d’altres.

La versatilitat de Silvia Nogales fa que abordi també repertoris centrats en la música de cambra al costat del saxofonista David Hernando Vitores, amb el qual estrena obres i versions per a la formació de compositors com Mateu Soto, Sánchez Verdú, Erik Marchelie, entre d’altres. Aquest any el duo participarà al Festival Internacional de Guitarra de Girona, Festival Internacional Emilio Puyol (Les Garrigues), Festival Internacional de Guitarra Miquel Llobet (Barcelona), etc.

Dins el repertori de cambra, destacar el seu duo al costat de Carolina Bartumeu (violoncel·lista), que tindrà la seva acció en festivals fora d’Espanya.

Quant als seus estudis, rep beques d’entitats com AIE (Associació d’Intèrprets) i el Ministeri per estudiar al costat de la professora del Mozarteum Laura Young, a l’ESMUC (Barcelona), i al Liceu al costat de Guillem Pérez-Quer, el qual ha aportat noves idees a la seva forma d’entendre la música en els últims anys.

També destacar els estudis a nivell pedagògic i d’investigació que va realitzar a la Universitat, amb premi extraordinari fi de carrera en Magisteri Musical, i les més altes qualificacions en el Màster d’Innovació i Recerca (UCLM). Realitza treballs d’investigació sobre la influència de Juan Ramón Jiménez al repertori guitarrístic, participant com a comunicant Congressos Nacionals i Internacionals, i realitzant la Tesi costat d’un dels referents musicològics Juan José Pastor Comín. L’anterior el porta a col·laborar amb el CIDoM (Unitat Associada al CSIC).

Realitza masterclass al Festival Nàquera Sona (Nàquera) i participa com a jurat de diferents concursos, com l’Internacional de Guitarres Raimundo.

En 2017 es converteix en endorser de la Marca Guitarres Raimundo amb la qual treballa en el desenvolupament i promoció de les guitarres.